Food – Referenties
Hier vindt u een overzicht van enkele van onze referenties van industriële geurbestrijding in de categorie food/voedsel.
Geurcontrole bij garnalenkokerij
Installatie te bestrijding van hardnekkige visgeur die vrijkomt bij de behandeling van de garnalen. 6 stuks geluidarme verstuivers werden hier geplaatst.
Drie verstuivers werden binnenin geplaatst en verstuiven nabij de garnalen, onder het luchtafvoersysteem.
Buiten zijn drie verstuivers geplaatst voorzien met een tracer(tegen bevriezing). Eén verstuiver is geplaatst bij de afvulling en twee in de uitlaat van het luchtafvoersysteem.
Ontgeuring bij een uien verwerking
Bij afdeling waar uien worden gecutterd hebben werknemers veel last van de ‘uiengeur’, enerzijds de sterke geur welke vrijkomt tijdens het snijden, anderzijds door irritatie aan de ogen door de uien’geur’.
Nabij de cutter zijn twee verstuivers geplaatst, hierdoor ontstaat een geur-vermindering, en een vermindering van de irritatie aan de ogen
Stankreductie bij slachtkuiken stal
Een Ecodor ontgeuringsinstallatie werd hier geïnstalleerd ter bestrijding van sterk ammoniak houdende mestgeur die afgezogen wordt naar buiten.
14 stuks hogedruk verstuivers werden hier onder een overkapping (die als contactruimte fungeert) geplaatst.
Geurbestrijding bij opslag van vetten
Tijdens het vullen en ledigen van een opslag-container met (plantaardige) vetten komen geuren vrij.
Middels overdruk in de container wordt de lucht via een geïsoleerde contactruimte geneutraliseerd door ons enzym ontgeurings-product Ecodor EC250.
Geuroverlast voorkomen nabij fast food restaurant
Hoge belastingen aan geurstoffen treden hier op gedurende het bakken van verschillende snacks.
De via het dak uittredende lucht wordt middels 4 stuks hogedruk verstuivers behandeld.
De verstuivers vernevelen een Ecodor EC250 : water oplossing in een mengverhouding van 1:250, waarbij een olfactometrisch geurverwijderingsrendement van gemiddeld 95% werd gemeten. Momenteel zijn 8 restaurants uitgerust met een dergelijke installatie.
Geurbestrijding bij restaurant
De bakdampen welke vrijkomen gedurende het braden van kippen op een houtskoolvuur bij een ‘kippen’restaurant, worden met een afzuigkap via het dak van het restaurant naar de omgeving geëmitteerd.
Daar het restaurant is gelegen in het centrum van de stad omringd door flats/woningen, waren er veel klachten van omwonenden over geuroverlast.
Ecodor installeerde hier een lowbudget ontgeuringsinstallatie voorzien van 4 stuks persluchtverstuivers welke de uittredende lucht met ontgeuringsproduct EC250 neutraliseert.